Contactinformatie

Dutch College of Phlebology
Postbus 133
2660 AC Bergschenhoek

06-43428392
info@dutchcollegeofphlebology.nl
LinkedIn

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van DCoP?

Alle informatie over het lidmaatschap vindt u HIER.

Wilt u lid worden? Klikt u dan HIER om het lidmaatschap aan te vragen.

Wat zijn de voordelen van een DCoP lidmaatschap?

Als lid van DCoP wordt u met regelmaat door middel van een nieuwsbrief of mailing geïnformeerd over (internationale) ontwikkelingen op het gebied van de flebologie. DCoP informeert u bijvoorbeeld over nieuwe richtlijnen, internationale flebologische congressen en vacatures. U kunt algemene ledenvergaderingen (ALV) en de hieraan voorafgaande workshop bijwonen. Tijdens de ALV worden ook wetenschappelijke presentaties gehouden. Voor zowel de workshop als de ALV wordt accreditatie aangevraagd. Beide bijeenkomsten zijn zeer geschikt om te netwerken.

Welke klinieken kan ik opzoeken op de homepage?

Alleen klinieken die institutioneel lid zijn, zijn vindbaar via de website.

Kan ik als A(N)IOS ook lid worden van DCoP?

Ook een A(N)IOS kan DCoP lid worden. Als het behandelcentrum waar je werkzaam bent al DCoP lid is (zie hiervoor de roulerende institutionele banner op de homepage), dan kun je je met je werkmailadres laten inschrijven in het ledenbestand. Je bent dan lid zolang je bij dit behandelcentrum werkzaam bent.

Mocht het behandelcentrum waar je werkzaam bent geen DCoP lid zijn, dan bieden we je graag een bijzonder individueel lidmaatschap aan van €150,- per jaar zolang je in opleiding tot medisch specialist bent. Dit is inclusief het bijwonen van de algemene ledenvergaderingen, tijdens welke je kennis kunt maken met flebologisch Nederland en DCoP workshops kunt volgen. Zie ook de DCoP brief van 28 juni 2023.

Waarom de titel 'arts fleboloog DCoP'?

De titel ‘fleboloog’ is in Nederland geen beschermde wettelijk erkende medisch specialistentitel. Om te waarborgen dat er desondanks zicht is op de kwaliteit van de flebologische zorg en opleiding tot fleboloog heeft DCoP de titel ‘arts fleboloog DCoP’ laten beschermen door de titel als ‘Certificeringsmerk’ in te schrijven in het register voor merken via het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Artsen die
flebologische zorg bieden en aan de door DCoP voor het voeren van de titel ‘arts fleboloog DCoP’ gestelde eisen voldoen, mogen zich inschrijven in het door DCoP daartoe opgestelde register en de titel ‘arts fleboloog DCoP’ voeren. Ook dermatologen en vaatchirurgen kunnen zich op deze manier onderscheiden en zich in dit openbare register laten inschrijven.

Waar vind ik informatie over de titel 'arts fleboloog DCoP'?

Alle informatie over de opleiding ‘arts fleboloog DCoP’ en inschrijving in het register ‘arts fleboloog DCoP’ vindt u bij onder de rubriek ‘Commissies’.