temp-afb

Leden DCoP

Aantal leden
DCoP op
dit moment:
250

Klinieken in de buurt aangesloten bij het DCoP

Postcode
Toon resultaten binnen

Huidig bestuur

 

Alle bestuursleden van het Dutch College of Phlebology zijn onbezoldigd.

 

Menno Gaastra

Voorzitter

Cees Wittens

Cees Wittens

Secretaris

Robert Boonen

Penningmeester

Arno Wiersema

Arno Wiersema

Bestuurslid

tim wentel

Tim Wentel

Bestuurslid

 

 

 

John Visscher

Adviseur

 

 

 

 

  

Drs. Menno T.W. Gaastra is sinds 1999 dermatoloog. Zowel zijn opleiding geneeskunde (cum Laude) als specialisatie tot dermatoloog heeft hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gedaan. De flebologie is altijd één van zijn aandachtsgebieden geweest. Na zijn opleiding is hij als dermatoloog-fleboloog gaan werken in Flebologisch  Centrum Oosterwal te Alkmaar. Inmiddels is dit een aantal jaren geleden omgedoopt tot Centrum Oosterwal. In het centrum is een onderzoeksverpleegkundige werkzaam waardoor er meerdere onderzoeken plaatsvinden op onder andere flebologisch gebied.

Sinds 2010 is hij lid van de domeingroep Vaten van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Deze commissie houdt zich bezig met vraagstukken en opleiding rond varices, ulcus cruris en lymfoedeem. In 2013 heeft hij het voorzitterschap van deze domeingroep overgenomen van Kees-Peter de Roos. Ook heeft hij geparticipeerd in de totstandkoming van de nieuwe richtlijn CVI. Hij is als hoofdredacteur verbonden aan Dermatology News International. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor dermatologie en venereologie, American Academy of Dermatology en Union International de Phlébologie.

 

Cees Wittens   

Prof. dr. Cees H.A. Wittens is als hoogleraar Veneuze Chirurgie verbonden aan het Maastrichts Universitair Medisch Centrum en is tevens directeur van het Europees Veneuze Centrum in Aken-Maastricht. Na jarenlang opleider chirurgie te zijn geweest in Rotterdam heeft hij zich vanaf 2009 100% toegelegd op veneuze problematiek, met name is hij gespecialiseerd in hemodynamica, diep veneuze pathologie, diagnostiek en chirurgie. Daarnaast heeft hij vele innovaties binnen de vaatchirurgie en in het bijzonder de veneuze chirurgie gerealiseerd, zoals de equiflow axillobifemoral bypass, de gesloten in situ bypass, een SEPS endoscoop, een nieuwe veneuze klep, een speciale cryoprobe, een nieuw trombectomie device en recent een nieuwe dedicated veneuze stent.

Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de richtlijn claudicatio intermittens, ulcus cruris en varices en is recent gevraagd om in Nederland en Europa de richtlijnen opnieuw te actualiseren.

Hij is founding member van het Dutch College of Phlebology en het European College of Phlebology. Recent is onder zijn leiding de opleiding Flebologie in Nederland gestart en wordt er via de UEMS gewerkt aan een internationale certificering voor de Flebologie. Jaarlijks organiseert hij workshops door Europa voor de behandeling van oppervlakkig en diep veneuze problematiek en invasieve behandeling van diep veneuze thrombose. Vele verenigingen vragen zijn inbreng om politieke, vakinhoudelijke en educatieve vraagstukken op te lossen.

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie, het American en European Venous Forum, de Benelux Vereniging voor Flebologie, the European Society of Vascular Surgery, Dutch College of Phlebology, European College of Phlebology, Society of Vascular Surgery and the International Society of Vascular Surgery.

 

  

Drs. Robert S.M. Boonen studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Hij heeft diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. Als arts en volgeling van de grondlegger van de flebologie in Nederland, Roelof van der Molen, heeft hij zijn flebologische vaardigheden als arts-fleboloog sinds 1992 in de praktijk geleerd op de polikliniek voor flebologie in Rotterdam. Sinds 1998 is hij directeur van Polikliniek de Blaak en Kliniek Nieuwstraat te Rotterdam.

Na deze tijd is hij, geïnspireerd door het esthetische succes van flebologische behandelingen, zich ook gaan toeleggen op de esthetische geneeskunde. Zo volgde hij diverse stages bij chirurgen en dermatologen in het buitenland, o.a. Bonn, Düsseldorf, Lissabon, Geneve, Cambridge, Parijs, Rome, Stockholm, Tokyo en Rio de Janeiro.

Hij werd in 1999 fellow van de European Academy of Cosmetic Surgery en in 2004 full fellow van de International Academy of Cosmetic Surgery. Hierdoor heeft hij vele internationale contacten, waardoor hij zijn vak als arts voor flebologie en cosmetische chirurgie volgens de laatste inzichten kan uitvoeren.

Hij is lid van de Benelux Vereniging voor Flebologie, International Academy of Cosmetic Surgery, American College of Phlebology, European Venous Forum en oprichter van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie. Voorts is hij Senior Associate Editor van the European Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology.

 

Arno Wiersema   

Dr. Arno M. Wiersema is vaatchirurg sinds 1999. Hij heeft zijn studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit gedaan en is, na zijn dienstplicht, opgeleid tot chirurg in Nijmegen en Den Haag. Daarna is hij gedurende 12 jaar werkzaam geweest in het Boven-IJ ziekenhuis in Amsterdam. Hij werkt sinds 2011 als vaatchirurg in het Westfriesgasthuis in Hoorn en is deels werkzaam bij de U-Clinic, waar zijn aandachtsgebied de flebologie is.

In 2014 promoveerde hij in Utrecht op het gebruik van bloedverdunnende middelen tijdens dotteren en operaties aan bloedvaten. Arno doet ook nu nog wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met het VUmc te Amsterdam. Hij is reviewer voor een aantal internationale tijdschriften, waaronder Cardio-Vascular Interventions. Hij was mede-auteur van de richtlijn “Veneuze trombo-embolie” (2016).

De flebologie heeft al jaren zijn aandacht en als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie heeft hij een aantal jaren de veneuze chirurgie als portefeuille gehad. Hij is actief betrokken bij de problematiek rondom de erkenning en vergoeding van de behandeling van diep veneuze pathologie. Hij zal als bestuurslid van het DCoP een actieve rol spelen in de belangenbehartiging van de patiënt met veneuze ziekte.

 

 

  

Drs. Tim D. Wentel studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het artsexamen in 1998 werd hij aangenomen als arts-assistent bij de afdeling chirurgie in het Tjongerschans Ziekenhuis te Heerenveen. Ondanks dat deze baan zeer beviel was er ook veel interesse voor de dermatologie en de flebologie en het was dus ook niet verrassend dat hij in 2000 als assistent bij de maatschap dermatologie in dienst trad. 

Via dermatoloog D.J. Tazelaar, één van de pioniers op het gebied van de flebologie in Nederland, werd de richting naar de flebologie duidelijk in geslagen. Hier werd ook de bijzondere interesse voor het ulcus cruris gewekt. Voor de opleiding kwam drs. Wentel in 2003 terecht in Rotterdam, bij Prof. Dr. H.A.M. Neumann, dermatoloog met bijzondere aandacht voor dermato-oncologie en flebologie. Naast de algemene dermatologie stond de opleiding sterk in het teken van de flebologie en samen met enkele collega opleidingsassistenten maakte drs. Wentel van dichtbij de opkomst van allerhande nieuwe technieken, waaronder endoveneuze laser en foam sclerotherapie, mee. 

Na het voltooien van de opleiding tot dermatoloog is drs. Wentel enige tijd verbonden geweest als staflid aan het Erasmus MC te Rotterdam en het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Momenteel is hij werkzaam in de Pellegrinus Kliniek te Schiedam, waar hij zich bezig houdt met dermatologie in de volle breedte en flebologie in het bijzonder. Daarnaast heeft hij samen met Prof. M.G.R. de Maeseneer éénmaal per twee weken een spreekuur voor bijzondere flebologie in het Erasmus MC. Kennis overdragen is een grote passie van drs. Wentel; hij is dan ook vaak aanwezig op congressen om voordrachten over flebologische, maar ook over niet-flebologische onderwerpen te geven.

 

 

  

John Visscher. Na zijn medische opleidingen als verpleegkundige en chirurgisch operatiekamer assistent in Hengelo is John sinds 1986 actief in de medische device industrie bij achtereenvolgens TD Medical BV , Johnson & Johnson Interventional Systems, Cordis, a Johnson & Johnson company, Abbott and sinds 2003 zijn eigen medische distributie onderneming AngioCare BV met vertakkingen in Groot Brittannië, Ierland, Australië en New Zealand.

John heeft veel nieuwe baanbrekende technologieën in Nederland mogen introduceren zoals, de Palmaz en Palmaz Schatz stent systemen en is in die hoedanigheid ook nauw betrokken geweest bij de Benestent I en II studies en de Dutch Iliac Stent Trial (DIST).

Als pionier heeft hij sinds 2004 de EVLT ablatie methode in Nederland op de kaart gezet en is ook zeer betrokken bij de CAVA trial voor de nieuwe behandeling van DVT met "ultrasound enhanced thrombolyse".

John is geen bestuurslid. Hij treedt binnen het DCoP op als spreekbuis voor de medisch veneuze industriële bedrijven.